Key Account Manager

Nauwe samenwerking met de lokale sales

TECNOTION B.V. is een dynamisch bedrijf dat lineaire en Torque motoren ontwerpt en produceert. Wij hebben unieke kennis in huis en bedienen wereldwijd industriële klanten in een aantal sterk groeiende marktsegmenten, waaronder semicon, LCD/LED, pick & place toepassingen en factory automation. Met een vestiging in China behoren wij tot de grootste aanbieders van lineaire motoren in de wereld. Tecnotion beheerst het complete traject van productontwikkeling tot serieproductie. Bij Tecnotion werken wereldwijd zo’n 375 mensen, waarvan circa 200 mensen in Almelo.

Wegens wereldwijde groei, zijn wij voor een aantal internationale key accounts (voornamelijk Europa en USA) op zoek naar een

Key Account Manager

die in nauwe samenwerking met de lokale Sales Manager, de belangen van de klant behartigt en verantwoordelijk wordt voor het begeleiden van klant specifieke ontwikkelingen en vraagstukken door de vertaalslag te maken naar de verschillende afdelingen en stakeholders.

De Key Account Manager is primair verantwoordelijk voor het:

 • begeleiden van klantprojecten naar de organisatie;
 • accountmanagement van een aantal internationale grote accounts, inclusief het maken van het accountstrategie in de vorm van een accountplan, in nauwe samenwerking met de Sales Manager;
 • inventariseren van commerciële/technische/logistieke eisen van de accounts;
 • ondersteunen van de wensen, behoeften en problemen van de accounts door probleemanalyse, logistieke, technische oplossingen te bedenken i.s.m. verschillende disciplines;
 • stakeholdermanagement en het samenstellen van project- of accountteams waar nodig;
 • maken van prijsberekeningen en internationale prijslijsten;
 • begeleiden van complexe offertes en contracten;
 • ondersteunen van de verkoopkantoren met diverse complexe vraagstukken.

 Profiel

Je hebt een sterke business drive en beschikt over de nodige inhoud. Je bent een teamplayer die in staat is vanuit de relatie en samenwerking disciplines met elkaar te verbinden om zo de belangen van sales / klant met de interne organisatie te verbinden. 

Je bent niet van de mooie praatjes maar weet duidelijke verwachtingen te creëren tussen de klant en de interne organisatie. Hierbij neem je alle stakeholders mee, werk je planmatig en handel je voortdurend vanuit het commerciële/business bedrijfsdoel.

Je bent in staat om input te leveren voor de commerciële strategie en de marktontwikkeling. Tegelijkertijd ben jij ook degene die snel en adequaat aanvragen van klanten behandelt in geval van complexe vraagstukken. Je denkt vanuit klantbelang en daar durf je af en toe een lans voor te breken.
Je bent bereid om met een zekere regelmaat te reizen.

Wat neem je mee?

 • Een afgeronde HBO / WO opleiding, WTB of Electrotechniek met bedrijfskundige of commerciële kopopleiding.
 • Relevante ervaring in de OEM / Machinebouw
 • Projectmanagement ervaring
 • Een uitstekende beheersing van de Engels en Duitse taal

Wij bieden:

In eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling.
Uitstekende primaire en secundaire  arbeidsvoorwaarden, waaronder 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag.

Informatie en sollicitatie:

De werving voor deze vacature wordt exclusief uitgevoerd door Commercieel Nederland. Reacties graag mailen naar caren@commercieelnederland.nl.  

News, events & insights

Tecnotion opens new sales office in China

TECNOTION is pleased to announce the opening of a new sales office in Suzhou, to expand and support the… Read more

关注微信公众号,获得更多相关中文内容

Chinese website is coming soon. To support the Chinese customer base, please follow us on Wechat for… Read more