PRODUCT ENGINEER

Het werving & selectieproces zijn exclusief uitbesteed aan Target Search.

Wegens wereldwijde groei, zijn wij voor Tecnotion (afdeling Projects) op zoek naar een:

Product Engineer

TECNOTION B.V. is een dynamische en zeer hechte club van specialisten die lineaire en Torque motoren ontwerpt en produceert. De organisatie heeft unieke kennis in huis en bedient wereldwijd industriële klanten in een aantal sterk groeiende marktsegmenten, waaronder semicon, LCD/LED, pick & place toepassingen en factory automation. Met een vestiging in China behoort Tecnotion tot de grootste aanbieders van lineaire motoren in de wereld. Tecnotion beheerst het complete traject van productontwikkeling tot serieproductie. Bij Tecnotion werken wereldwijd zo’n 300 mensen, waarvan circa 180 mensen in Almelo. Een dynamische organisatie waarbij veel ruimte is voor zelfontplooiing binnen je vakgebied en waar jij als Engineer de vrijheid krijgt om jezelf op technisch gebied te ontwikkelen. Tecnotion beschikt onder andere over eigen productielocaties in Almelo en China, testfaciliteiten en een protolab. Is jouw interesse gewekt? Neem gerust eens een kijkje op de website: www.tecnotion.com

 FUNCTIEPROFIEL

Om de afdeling Projects naar een volgend niveau te tillen is Tecnotion op zoek naar een gedreven en klantgerichte Product Engineer.

De afdeling Projects binnen Tecnotion bestaat uit 10 medewerkers, samengesteld uit meerdere Process- en Product Engineers. Als Product Engineer ben je verantwoordelijk voor het adviseren van klanten op gebied van lineaire- en torquemotoren, conceptueel uitdenken van deze klant specifieke machineoplossingen en vervolgens de basis engineering (3D) hiervan. Je bent gedurende projecten technisch eindverantwoordelijk voor het productontwerp en alle specificaties die bij deze ontwerpen tot stand komen. Oftewel: jij bent het technisch geweten! Gedurende het project ben jij daarom de Product Architect.

Je houdt ervan om in de diepte te duiken qua techniek, maar verliest hierin niet het overzicht. Je bent iemand die goed kan schakelen met directe collega’s: o.a. de fabrieken in zowel Nederland als China, Line Engineers, Inkoop, en Projectleiding, maar ook externe leveranciers. Daarnaast fungeer je als technisch adviseur gedurende salestrajecten. Samen met een Salesmanager ga je mee naar klanten om hen te adviseren over de beste oplossing.

Van nature ben je een aanpakker, kan snel schakelen en weet goed prioriteiten te stellen. Als Product Engineer krijg je alle vrijheid om zelfstandig en in teamverband aan projecten te werken. Je moet daarom wel een zelf startend persoon zijn om hier het maximale uit te kunnen halen. Een stukje eigenaarschap moet je zeker bezitten!

Tecnotion is zelf ook volop in ontwikkeling om processen te optimaliseren en te verbeteren. Hierbij staan ze open voor jouw feedback en ideeën waardoor je ook een directe toevoeging kunt hebben aan de organisatie binnen je functie gerelateerde werkzaamheden.

 KANDIDAAT PROFIEL

  • Afgeronde HBO / WO opleiding (richting Werktuigbouwkunde of soortgelijk);
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Pragmatisch, proactief, nuchter en communicatief vaardig;
  • Ervaring met het maken van 3D & 2D CAD tekeningen (Solid Edge / SolidWorks);
  • Naast de Nederlandse taal is een goede beheersing van de Engelse taal zowel in woord als geschrift een vereiste.

ARBEIDSVOORWAARDEN

Binnen Tecnotion bepaal je je eigen werktijden. Of je nu om 07:00 uur begint of om 09:00 uur. Jij beheert je eigen agenda! Daarnaast hanteert men binnen Tecnotion goede primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder: 

  • 13e maand;
  • 27 vakantiedagen;
  • 13 ATV-dagen (vrij in te plannen);
  • Reiskostenvergoeding;
  • Ruime mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.

SOLLICITEREN EN MEER INFORMATIE

Het werving & selectieproces voor deze positie is exclusief uitbesteed aan Target Search. Voor meer informatie omtrent de organisatie en/of de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Target Search te Zwolle, Thomas Snoeijer (consultant) via 06-37409293 / thomassnoeijer@targetsearch.nl Is jouw interesse gewekt? Neem eens een kijkje op onze website: www.targetsearch.nl

News, events & insights

Powerhouse in flat design

Tecnotion introduces a new series of torque motors at the SPS Smart Production Solutions fair. The QTL-A… Read more

Direct Drive Motor Selection & Simulation Tool

Tecnotion launched its new online simulation tool. This new online tool replaces our offline tool. With… Read more