Afstudeeropdracht HBO WTB

Interessante en leerzame afstudeeropdracht

We direct drive motion technology!
Tecnotion ontwikkelt en produceert lineaire en torque motoren welke wereldwijd worden ingebouwd in industriële toepassingen. Al bijna 30 jaar worden onze motoren gebruikt voor semiconductors, werktuigmachines, robotica en automatisering, wetenschap en display toepassingen.
Met 400 collega’s wereldwijd, waarvan ruim 200 op ons hoofdkantoor in Almelo, hebben wij unieke kennis in huis en bedienen wij het complete proces, van productontwikkeling tot serieproductie. Tecnotion is de meest vooraanstaande leverancier van zowel catalogus als klant specifieke motoren met wereldwijde verkoopkantoren en eigen productie locaties in Nederland en China.
Tecnotion is een dynamisch bedrijf waar je in een enthousiast team een belangrijke bijdrage gaat leveren om onze groeiambitie waar te maken.

Afstudeeropdracht HBO WTB

Ben je in de afrondende fase van je HBO opleiding WTB en op zoek naar een interessante en leerzame afstudeeropdracht? Dan zijn we op zoek naar jou! Deze afstudeeropdracht kan vanaf september 2021 uitgevoerd worden. 

Omschrijving van de opdracht

Tecnotion heeft binnen de productontwikkeling de laatste jaren onderzoek gedaan naar een krimp/pers verbinding tussen staal en kunststof.

Testen hebben de werkzaamheid van deze verbinding bewezen en nu moet het werkzame gebied van de verbinding in kaart worden gebracht middels een geüpdatet model en testen op prototypes.

Vanuit de positieve resultaten is er ook interesse ontstaan voor een dubbel persverbinding, waarvoor een nieuw rekenmodel en prototype testen nodig zijn.

De testresultaten zullen omgezet moeten worden naar een concept ontwerp

De opleverpunten voor de stage zullen dan zijn:

  • Parameterstudie van een enkele persverbinding
  • Parameterstudie van een dubbele persverbinding
  • Studies omzetten naar een product
  • Ontwerp van montage gereedschap
  • Assembleren van de producten

De opdracht zal plaats vinden binnen de Research Products afdeling van Tecnotion, je werkt hierbij samen met ervaren engineers.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Nadine Siero, HR Advisor, hrm@tecnotion.com / 0546-536300. Ook kun je hier je sollicitatie naar toe sturen. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld

News, events & insights

Webinar Torque motors vs conventional servo motors

In this webinar, we compare two types of motors: conventional servo motors and direct drive motors. These… Read more

We direct drive innovation in Delta Robots

The new generation of delta robots have one thing in common. Direct drive torque motors replace the well-known… Read more