Download catalogues

Opdracht HBO/WO TN, WTB: Levensduur rotoren

Stage-/afstudeeropdracht HBO/WO TN, WTB

We direct drive motion technology!
Tecnotion ontwikkelt en produceert lineaire en torque motoren welke wereldwijd worden ingebouwd in industriële toepassingen. Al bijna 30 jaar worden onze motoren gebruikt voor semiconductors, werktuigmachines, robotica en automatisering, wetenschap en display toepassingen. Met 400 collega’s wereldwijd, waarvan ruim 200 op ons hoofdkantoor in Almelo, hebben wij unieke kennis in huis en bedienen wij het complete proces, van productontwikkeling tot serieproductie. Tecnotion is de meest vooraanstaande leverancier van zowel catalogus als klant specifieke motoren met wereldwijde verkoopkantoren en eigen productie locaties in Nederland en China.

Tecnotion is een dynamisch bedrijf waar je in een enthousiast team een belangrijke bijdrage gaat leveren om onze groeiambitie waar te maken.

 

 

LEVENSDUUR ROTOREN

Stage-/afstudeeropdracht HBO/WO TN, WTB

Ben je in de afrondende fase van je HBO opleiding WO en op zoek naar een interessante en leerzame afstudeeropdracht? Dan zijn we op zoek naar jou! Deze afstudeeropdracht kan vanaf september 2021 uitgevoerd worden. 

                      Titel: Levensduur rotoren
Studierichting: TN, WTB
Vereist niveau: HBO/WO

Probleemstelling

  • Als leverancier van lineaire en direct drive motoren willen wij beter begrijpen waar de grenzen van onze producten liggen. Een van de onderdelen in onze direct drive motor is de rotor; het onderdeel dat meedraait met de as. Op de rotor zitten magneten gelijmd en deze moeten ten allen tijde vast blijven zitten op de rotor.
  • Momenteel kunnen wij krachttesten op de magneten doen bij stilstand in productie, of de rotoren zo snel laten draaien als dat onze motoren toelaten in onze testopstelling.

Aanleiding van de opdracht

  • Wij willen graag meer kennis op onze producten ontwikkelen en dat twee kanten op; het dichter bij de werkelijkheid testen (to failure) van de lijmverbinding en beter gaan begrijpen hoe stabiel de lijmverbinding blijft door veroudering.
  • Voor allebei is een opstelling nodig die de rotoren veilig op snelheid kan brengen en kan registreren bij welk RPM ze kapot gaan, om hem daarna weer tot stilstand te brengen.

Achtergrondinformatie
Er zijn wel ideeën over deze opstelling maar hiervan is nog weinig concreet. In de opdracht is dus veel uit te zoeken maar hierdoor ook veel bewegingsruimte/ruimte voor eigen invulling.

Stagebeleider Tecnotion:Senior Quality Engineer 
                Stagevergoeding:   € 350-400 per maand (afhankelijk van stage of afstuderen)

 

Informatie en sollicitatie

Heb je vragen neem contact met ons op via hrm@tecnotion.com / 0546-536300 

We ontvangen je sollicitatie graag via hrm@tecnotion.com 

News, events & insights

Webinar Torque motors vs conventional servo motors

In this webinar, we compare two types of motors: conventional servo motors and direct drive motors. These… Read more

We direct drive innovation in Delta Robots

The new generation of delta robots have one thing in common. Direct drive torque motors replace the well-known… Read more