Opdracht HBO WTB: Rotor Testtool

Stage-/afstudeeropdracht HBO WTB/Mechatronica / Elektrotechniek

We direct drive motion technology!
Tecnotion ontwikkelt en produceert lineaire en torque motoren welke wereldwijd worden ingebouwd in industriële toepassingen. Al bijna 30 jaar worden onze motoren gebruikt voor semiconductors, werktuigmachines, robotica en automatisering, wetenschap en display toepassingen. Met 400 collega’s wereldwijd, waarvan ruim 200 op ons hoofdkantoor in Almelo, hebben wij unieke kennis in huis en bedienen wij het complete proces, van productontwikkeling tot serieproductie. Tecnotion is de meest vooraanstaande leverancier van zowel catalogus als klant specifieke motoren met wereldwijde verkoopkantoren en eigen productie locaties in Nederland en China.

Tecnotion is een dynamisch bedrijf waar je in een enthousiast team een belangrijke bijdrage gaat leveren om onze groeiambitie waar te maken.

 

 

ROTOR TESTTOOL

Stage-/afstudeeropdracht HBO WTB/Mechatronica / Elektrotechniek

Ben je in de afrondende fase van je HBO opleiding WTB en op zoek naar een interessante en leerzame afstudeeropdracht? Dan zijn we op zoek naar jou! Deze afstudeeropdracht kan vanaf september 2021 uitgevoerd worden. 

                      Titel: Rotor Testtool
Studierichting: Werktuigbouwkunde / Mechatronica / Elektrotechniek
Vereist niveau: HBO 

Probleemstelling/aanleiding
Tecnotion ontwikkelt en produceert direct drive elektromotoren voor industriële toepassingen. Dit betreft zowel lineaire als roterende motoren. De reeks roterende motoren is relatief nieuw en na een aanloopperiode beginnen de verkoopaantallen nu behoorlijk toe te nemen waardoor er de wens is om de eindcontrole efficiënter te maken.

Opdracht
De opdracht is een testapparaat te ontwikkelen bedoeld voor het meten/controleren van rotoren na productie. Een rotor is een stalen ring met magneten erop en er zijn tal van verschillende varianten van. Het idee is om een apparaat te maken waarop al die verschillende uitvoering snel kunnen worden bevestigd, waarna ze rondgedraaid worden om allerlei eigenschappen van de rotor te meten; mechanische-, magnetische-, of elektrische eigenschappen.

  

Stagebeleider Tecnotion: Product Designer/ Test Engineer 
                Stagevergoeding:   € 350-400 per maand (afhankelijk van stage of afstuderen)

 

Informatie en sollicitatie

Heb je vragen neem contact met ons op via hrm@tecnotion.com / 0546-536300 

We ontvangen je sollicitatie graag via hrm@tecnotion.com 

News, events & insights

Webinar Torque motors vs conventional servo motors

In this webinar, we compare two types of motors: conventional servo motors and direct drive motors. These… Read more

We direct drive innovation in Delta Robots

The new generation of delta robots have one thing in common. Direct drive torque motors replace the well-known… Read more