Technical Sales Manager

Business ontwikkeling & ondersteuning N-Eur

TECNOTION B.V. is een en dynamisch bedrijf dat lineaire en Torque motoren ontwerpt en produceert. Wij hebben unieke kennis in huis en bedienen wereldwijd industriële klanten in een aantal sterk groeiende marktsegmenten, waaronder semicon, LCD/LED, pick & place toepassingen en factory automation. Met een vestiging in China behoren wij tot de grootste aanbieders van lineaire motoren in de wereld. Tecnotion beheerst het complete traject van productontwikkeling tot serieproductie. Bij Tecnotion werken wereldwijd zo’n 300 mensen, waarvan circa 180 mensen in Almelo.

De werving voor deze vacature vindt  exclusief door Commercieel Nederland plaats. Indien belangstelling graag contact opnemen met caren@commercieelnederland.nl

Wegens wereldwijde groei, zijn wij op zoek naar een

TECHNICAL SALES MANAGER

die samen met de NSO (National Sales Organisation) Manager North Europe verantwoordelijk wordt voor de business ontwikkeling en ondersteuning van onze verkoopkanalen in Noord Europa.

In deze functie ben je primair verantwoordelijk voor:

  • het vinden, uitbouwen en beheren van nieuwe klantrelaties;
  • het analyseren van de klantbehoefte vanuit technisch en commercieel oogpunt;
  • het ondersteunen van de wensen, behoeften en problemen van de (potentiële) klanten door het maken van een probleemanalyse, berekeningen en i.s.m. Inside sales technische oplossingen te bedenken;
  • het maken van prijsberekeningen en het uitbrengen van offertes;
  • het technisch en commercieel ondersteunen op internationale beurzen;
  • het ondersteunen van relaties (distributiekanalen) en business partners;
  • het rapporteren van cijfers, voortgang, projecten en KPI’s aan management.

Functie-eisen

Je hebt een sterke commerciële drive, bent prestatiegericht en representatief. Je handelt voortdurend vanuit het commerciële bedrijfsdoel. Jouw persoonlijke benadering leidt ertoe dat de klantrelatie gewaarborgd blijft. Met behulp van  je technische kennis van de producten en applicaties kun je klanten overtuigen van de voordelen van onze producten. Je hebt een uitstekende beheersing van de Engelse taal, Frans is een pré.

In deze functie zul je ca. 50% van je tijd besteden aan klant bezoeken binnen Europa.

De kandidaat die wij zoeken beschikt  bij voorkeur over een afgeronde technische HBO/WO opleiding, WTB, Electrotechniek, Technische Natuurkunde of vergelijkbaar. Een aanvulling van een bedrijfskundige of commerciële kopopleiding heeft een pré.  

Persoonskenmerken:

  • extravert
  • enthousiast
  • teamplayer

Wij bieden:

In eerste instantie een jaarcontract, met uitzicht op een vaste aanstelling.

Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag en gebruik van een lease auto.

Informatie en sollicitatie:

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Steve Nikolaus, Global Sales Manager, tel. 0546-536382.

Je sollicitatie kun je sturen naar: hrm@tecnotion, t.a.v. Miranda Hubbelmeijer, HR Manager.

De werving voor deze vacature vindt  exclusief door Commercieel Nederland plaats. Indien belangstelling graag contact opnemen met caren@commercieelnederland.nl

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

News, events & insights

The QTL torque family keeps growing!

The QTL-A motor series is Tecnotion’s largest torque motor series up to date, yet very compact and thus… Read more

Powerhouse in flat design

Tecnotion introduces a new series of torque motors at the SPS Smart Production Solutions fair. The QTL-A… Read more